De eerste dagen..
Door: Joris Veldhoven
Blijf op de hoogte en volg Joris
22 Februari 2007 | Argentinië, Buenos Aires
Hier is het op dit moment nog steeds erg warm (>30 graden), en ben in mijn hostel bezig op de computer, tja prioriteiten he;). De afgelopen week heb ik – vaak samen met Ronald en later ook Roel – de stad verkend. We hebben samen een erg mooi appartement gevonden waar we de komende 4.5 maand in zullen verblijven. Vanaf 27 februari trekken we erin, dus jullie moeten nog even wachten op de foto’s. Ons appartement heeft zeker 5 slaapplaatsen en ligt in een erg leuke wijk (Recoletta), goed nieuws dus voor alle mensen die willen langskomen – geen enkel probleem!
De vanaf maandag ben ik mijn Spaans weer aan het ophalen (en verbeteren) op n taalschooltje hier. Het is zwaar, maar de privé-les begint zeker aan te slaan. Voordeel is dat door het instorten van de Argentijnse Peso hier alles van erg duur opeens erg goedkoop is geworden. Morgen heb ik mijn laatste les tot 13.30. Meteen daarna, om 16.00, vertrekt onze boot (ik ga samen met Ronald en Roel) naar Uruguay. Hier gaan we een reisje gaan maken naar Colonia, Montevideo en Punto del Este (dé badplaats van de rijke Argentijnen).
Verder ben ik het afgelopen weekend ook uitgeweest, wat ook zeer de moeite waard is in Buenos Aires. Vrijdag naar n echt Argentijnse discotheek waar de toeristen op 2 handen te tellen waren. Dit klinkt leuker dan het is – het deed mij nog het meest (vooral qua type mensen) aan De Linde in Groesbeek denken. Zaterdag wel erg leuk en chic uitgeweest in Opera Bay met paartjes Amerikaanse Polen, Ieren, Chilenen en Ronald en ik. Je kunt zelf zien op de foto hoe de club vanbuiten (overdag) eruitziet!
Verder natuurlijk ook (goedkoop) erg lekker uiteten geweest, en natuurlijk het vlees niet gespaard. Heel erg goed, alles wat je ooit hebt gelezen over Argentijnse steaks klopt! Mijn hostel ligt vlakbij de haven van Buenos Aires, wat tegenwoordig ook t financiële district is. Een erg mooie buurt waar er zelfs een monumentje voor Maxima is (betaald door allerlei Nederlandse multinationals). Tot slot nog het enige minpuntje van mijn reis. Over een uur treedt Coldplay schuin tegenover mij op, maar tot op dit moment nog geen van de kaarten weten te bemachtigen. Gelukkig maakt het geweldige Buenos Aires, waar rijk en arm ogenschijnlijk harmonieus vervlochten zijn, echt alles goed!
Hasta Luego!
Joris
22 Februari 2007 - 22:34
Kadir:
Jooriis;)
Jij hebt snel vrienden gemaakt haha..het ziet er goed uit daar en een appartement snel geregeld zie ik.. heel veel plezier daar... -
23 Februari 2007 - 08:08
Trutje!!:
ziet er goed uit!
je hebt natuurlijk wel een ontzettend gezellige carnaval gemist ;)
maar zo te lezen heb je daar geen minuut aan hoeven denken.
Enjoy!
We houden contact
xx -
23 Februari 2007 - 11:53
Terrie:
Heey Jo d'n Urste!!!
Ik vroeg me al af wanneer je nou precies ging, maar je bent er gewoon al! Helemaal goed man.. Geniet lekker van het zonnetje, de spareribs en de mooie senoritas :)
Ik ga je volgen!
Ter -
23 Februari 2007 - 12:13
Sylvia:
Gaaf die foto,s Joris.En goed naar je zin,ja de steaks zijn dus echt zo lekker daar mmmmm...Stuur maar een beetje zon hier heen.groetjes ....doeiiii
xx -
23 Februari 2007 - 14:34
Eva:
Heyy Jor!
Moooooiii ziet het eruit hee!! En terecht dat je niet naar Coldplay kon haha, aangezien wij zielig elke dag door de regen naar de faculteit moeten fietsen ;)
Nee grapje!
Hey, genietze! Kus -
25 Februari 2007 - 22:59
Bas:
Hoi! Ik zit de komende 5 maanden in Bs As voor mn afstudeerstage.. donderdag aangekomen. Ben benieuwd of je misschien tips, leuke verhalen etc voor me hebt. Als je wil kan je me bereiken op basbosboom@hotmail.com
26 Februari 2007 - 00:25
Maud:
even snel een berichtje van je oude huisgenootje op het schip. ziet er allemaal goed uit joris en je gaat nog zoveel meer meemaken geloof me schat tot weer het volgende leuk avondtuurtje van je dikke x -
04 Maart 2007 - 15:07
Marc - Padre:
Hoi Joor, waar blijven je verhalen over Montevideo, Uruguay ?
Daar zijn jullie toch ook vier dagen geweest. -
05 Maart 2007 - 16:12
Danny:
Hey joris van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ziet er allemaal leuk uit die foto's en zie dat je al een aardige rode kop hebt van die zon. Nog veel plezier en spreek je snel weer
Ciao -
05 Maart 2007 - 16:33
Dominique:
Ha joris! Gefeliciteerd met je verjaardag! Leuke site heb je! Gaat het goed daar? Spaans al weer helemaal opgehaald? Adios! -
05 Maart 2007 - 18:55
Resi En Henk:
lang zal hij leven..hiep hiep hiep hoera !!!Wel een raar idee dat je zo ver weg zit! Ben je wel al jarig ? Nee , nog niet natuurlijk!! Toch alle geluk van de wereld het komende jaar ! Veel plezier nog deze dag! -
05 Maart 2007 - 22:14
Ralph:
Hey Joris, gefeliciteerd met je verjaardag jongen! Volgens mij is het wel goed toeven daar aan de andere kant van de oceaan....geniet ervan zou ik zeggen! Gr. Ralph